6 h
4 port
Ingredienser
- 750 g fläskkarre
- 0,3 dl strösocker
- 0,3 dl rörsocker
- 0,3 dl paprikapulver
- 0,5 msk salt
- 0,5 msk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk ingefärspulver
- 0,5 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk svartpeppar
Guacamole
- 3 avokado
- 0,5 silverlök
- 1 tomat
- 1 jalapeno
- 1 lime
- 2 vitlöksklyftor
- Koriander
- Salt
Rödkålsslaw
- 0,25 rödkålshuvud
- 1 äpple
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl creme fraiches
- 1 tsk grovkornig skånsk senap
- 1 tsk balsamvinäger
- Salt
- Peppar
Pulled pork
Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré
Gör så här:
Pulled pork
- Sätt ugnen på 110°. Blanda alla kryddor till en rub och gnid in den runt hela köttet. Lägg köttet i en ugnsfast form och låt köttet bakas i ugnen i 4 h.
- När 4 h har gått kan du låta köttet vila i ugnen i 2 h innan du drar isär köttet med två gafflar. När köttet är isärdraget kan du blanda det i vätskan från köttet och värma på det i ugnen igen med eventuella rester av rubben sprinklad över för ytterligare karamelliserad yta.
- Servera med ett gott bröd och dina favorittillbehör.
Guaccamole
- Klyfta en tomat och skär ut innanmätet. Finhacka en silverlök och tomaten och lägg i en skål.
- Finhacka en jalapeno. Om känsliga munnar ska äta guaccamolen är det viktigt att kärna ur den ordentligt så att den blir mildare. Blanda jalapenon med tomathacket, juicen från en lime och två rivna vitlöksklyftor.
- Gröp ur avokado och mosa ner det i samma skål som tomaterna med en träslev eller liknande, mosa runt avokadon så att det blir en kräm med stora bitar i.
- Smaka av med salt och koriander.
Rödkålsslaw
- Hyvla ett äpple tunt med en mandolin och skär sen i tunna strimlor.
- Hyvla rödkålen tunt.
- Blanda majonnäs, creme fraiches, senap och balsamvinäger. Blanda ner rödkål och äpple i såsen och smaka av med salt och peppar.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA