ca 6 timmar
ca 4 port
Fläskkarré
- Ca 700 g fläskkarré i bit
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- Salt & svartpeppar
Tomatsås
- 3 msk olivolja
- 1 färsk jalapeño
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk honung
- 1 burk krossade tomater (á 400 g)
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk oxfond
- 1 citron
Bönsalsa
- 1 burk vita bönor (ca 240 g avrunnen vikt)
- 2 tomater
- 1 liten röd lök
- 1 burk majs (à 150 g)
- 1 lime
- En nypa chiliflakes
- 0,5 kruka koriander
- Salt & svartpeppar
- TILLBEHÖR
- Tortillabröd
- 0,5 kruka koriander
- Crème fraiche
Pulled pork med bönsalsa
Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 125 grader.
- Börja med tomatsåsen. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och jalapeño någon minut. Tillsätt sedan tomatpurén och låt fräsa med en minut innan du tillsätter krossade tomater, honung och oxfond och låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
- Fortsätt med köttet. Krydda fläskkarrén med chilipulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg i en gjutjärnsgryta, en ugnsfast form med grillfolie som lock fungerar också. Häll över tomatsåsen. Sätt på locket och ställ in i ugnen ca 5-6 timmar.
- Under tiden köttet är i ugnen kan du göra bönsalsan. Skala och hacka rödlök. Hacka tomaterna. Blanda de avsköljda bönorna med tomat, lök, majs, skal och saft från limen och en halv kruka hackad koriander. Smaka av med salt, svartpeppar och en nypa chiliflakes.
- Du vet att köttet är klart när det är enkelt att dra isär det med två gafflar. Dra då isär köttet med gafflarna och blanda med tomatsåsen.
- Servera köttet med tortillabröd, bönsalsan, crème fraiche och resten av koriandern.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA