Pulled beef
- 1 kg högrev
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 2 dl cola
- 2 dl ljus öl
- 1 msk oxbuljong
- 1 msk tomatpure
- 1 tsk spiskummin
- 1 krm torkade korianderfrön
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 anchochili
- 1 lime
- 8 st tortillabröd
Guacamole
- 1 avocado
- 1 klyfta vitlök
- 1/2 lime
- 2 msk creme fraiche
- 1 schalottenlök
- 1 krm spiskummin
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Mangosalsa
- 300 g mango
- 200 g coctailtomater
- 2 salladslökar
- 1 lime
- 1 msk hackad färsk koriander
- 1 krm chiliflakes
- 1 krm salt
Pulled beef med mangosalsa och guacamole
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 125 grader. Dela högreven på mitten och blanda alla torra kryddor i en skål. Gnid sedan in kryddblandningen i köttet och bryn köttet i en ugnssäker gryta runt om. När köttet fått fin färg tillsätter du hackad lök, anchochili, tomatpure och vitlök och låter steka med nån minut. Tillsätt sedan öl, cola, fond och vatten så köttbiten är täckt av vätska. Ställ in i ugnen med lock och låt stå i 5 timmar, vänd ditt kött då och då.
-
Riv skalet från limen och vitlöksklyftan blanda tillsammans med alla ingredienser till guacmolen och mixa antingen med en stavmixer eller mosa med en gaffel. Smaka ev upp med salt eller mer lime.
-
Har du fryst mango låter du den tina ordentligt. Dela tomaterna efter önskad storlek och skiva upp salladslöken. Blanda sedan med mango, hackad koriander, skalet och saften från en lime och salt.
-
Dra sedan isär köttet med två gafflar och blanda ordentligt med såsen. Ät allt tillsammans med romansallad, och varma tortillabröd.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA