20 min
4 port
  • 2 dl quinoa
  • 1 broccolihuvud
  • 1 färsk rödlök
  • 1 dl citronjuice
  • Zest från 1 citron
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl bladpersilja och basilika
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Quinoasallad med broccoli

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Tillaga quinoan enligt instruktionerna på paketet.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen: citronjuice, citronzest, vitlöksklyftan, örterna och olivoljan. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Dela broccolihuvudet i mindre buketter och skiva upp rödlöken. 
  4. Blanchera eller ånga broccolin ett par minuter, känn på den ett par gånger så att du inte låter den överkokas. Vänd ner den i dressingen tillsammans med quinoan. 

Quinoasalladen smakar utmärkt med grillkött eller grillkorv, och kan förberedas någon dag innan. Ta fram den en god stund innan servering så den inte är helt iskall! 

Fler recept med Tillbehör

  • Chimichurrismör
    6 port
    Tillbehör
  • Blandfärspaj med kantareller
    4 port
    Tillbehör
  • Pestopotatis
    2–4 port
    Tillbehör
  • Tzatziki
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA