Raggmunk
- 800 g potatis (fast)
- 4 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 50 g smör
- 500 g tärnat bacon
Vitkålssallad
- 1/2 vitkålshuvud
- 1/2 dl olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk salladskrydda
- 1 krm chiliflakes
- Salt
Rårörda lingon
- 3 dl lingon
- 1 1/2 dl strösocker
Raggmunk med knaperstekt bacon
Gör så här:
-
Vispa ägg, mjölk och mjöl i en skål. Riv potatisen på den grova delen av rivjärnet och blanda upp den med din mjölkblandning. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
-
Blanda lingon och strösocker, ställ åt sidan.
-
Hacka kålen fint och blanda med alla ingredienser låt stå och dra i kylen så länge som möjligt.
-
Lägg baconet i en kall torr panna och sätt på medelvärme. Låt steka ca 15 minuter, rör om då och då tills du når en önskad knaprighet.
-
Stek ungefär 1 dl raggmunkssmet åt gången i rikligt med smör, gärna i samma panna som baconet när det är klart då det ger god smak. Lägg i en klick smör mellan varje raggmunk som du steker.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA