ca 45 min
8 port
Ragu
- ca 1 kg nötfärs
- 0,5 dl olivolja
- 200 g sidfläsk
- 2 gula lökar
- 5 vitlöksklyftor
- 1-2 tsk sambal oelek
- 4 stjälkar selleri
- 3 morötter
- 1 palsternacka
- 1 dl tomatpuré
- 4 dl rött vin
- 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
- 2 köttbuljongtärningar
- 3 msk torkad oregano
- 2 msk torkad basilika
- 1,5 msk torkad timjan
Tillbehör
- 8-10 port tagliatelle
- Parmesanost
Ragu med rotfrukter och rödvin
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Högrevsfärs
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och palsternacka. Strimla sellerin. Skär sidfläsket i små tärningar. Mortla timjan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs sidfläsk med lök, vitlök, selleri, palsternacka och morötter några minuter. Tillsätt tomatpuré, oregano, basilika och timjan och låt fräsa med 2 minuter till innan du lägger allt i en gryta.
- Stek köttfärsen i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg den brynta färsen i grytan och tillsätt vin, buljongtärningar, sambal oelek och krossade tomater. Låt puttra under lock ca 30-45 minuter. Under tiden kan du koka pastan enligt anvisning. Smaka sedan av ragun med salt, svartpeppar och pressad citron.
- Servera pastan med såsen och riven parmesan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA