ca 3,5 timmar
ca 4 port
Du behöver
- 400-700 g fläskkarré
- 3 vitlöksklyftor
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen koriander
- En nypa chiliflakes
- 2 tsk fisksås
- 1 msk sesamolja
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 1 dl japansk soja
- 1 burk öl
Buljong
- 1 tsk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 msk misopasta
- 1,5 liter vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 stjärnanis
- 1 msk risvinäger
Tillbehör
- Ramennudlar
- Ägg
- Pak choi
- Champinjoner
- Böngroddar
Ramensoppa med långbakad fläskkarré
Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 150 grader
- Lägg köttet i en gjutjärnsgryta med sesamolja i botten. Tillsätt pressad vitlök, ingefära, koriander, chiliflakes, fisksås, vinäger, soja och öl. Krydda med svartpeppar och sätt in i ugnen 3 timmar.
- Under tiden kan du börja med buljongen.
- Skala och strimla vitlöken. Hetta upp sesamolja i en kastrull och fräs vitlök med misopastan. Tillsätt vatten, stjärnanis och buljongtärning och låt koka upp och stå och puttra ca 30 minuter.
- Tillsätt sedan vinäger och smaka av med salt och svartpeppar. Sila bort vitlök och stjärnanis.
- Lyft upp gjutjärnsgrytan på spisen och ta av locket. Dela grovt med en gaffel och låt sedan puttra utan lock ca 20 minuter så såsen inte är så rinnig.
- Koka äggen med krämig gula. Dela ner champinjonerna och stek den i olja och krydda med salt och svartpeppar.
- Fördela nudlar, en ägghalva, pak choi, stekt svamp, böngroddar och fläskkarré i djupa portionsskålar. Häll sedan på buljong och ät direkt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA