30 min
4 port
Ingredienser
- 500 g sidfläsk
- 800 g fast potatis
- Smör
- 2 svenska äpplen
- Rårörda lingon
Rårakor med stekt fläsk
Det här receptet passar att laga med:
Rimmat sidfläsk
Gör så här:
- Skär sidfläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.
- Tvätta och riv potatisen.
- Skär äpplena i klyftor.
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek sidfläsket till önskad krispighet.
- Hetta upp en till stekpanna till medelhög värme. Lägg i en klick smör i och fyll på med en fjärdedel av den rivna potatisen, mitt i stekpannan. Pressa ned potatisen med en stekspade eller baksidan på en kastrull. Låt den steka 3–4 minuter eller tills den är gyllene. Vänd på rårakan och stek tills du är nöjd.
- Upprepa tills all potatis gått åt.
- Lägg sidfläsket på hushållspapper och höj värmen på stekpannan. Stek äppelbitarna snabbt i fettet från sidfläsket.
- Servera rårakorna med sidfläsk, äppelklyftor och rårörda lingon.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA