ca 2 h
ca 4 port

Du behöver:

  • ca 1-1,5 kg tjocka revben
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 lagerblad
  • Vitpeppar & salt

Glaze

  • 4 dl äppelmust
  • 1 gul lök
  • 30 g ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 msk farinsocker
  • 2 msk äppelmos

Revbensspjäll med äppelglaze

Det här receptet passar att laga med:
Revbensspjäll

Gör så här:

  1. Skär isär revben, alla för sig och torka torrt med hushållspapper, salta och peppra på alla sidor.
  2. Bryn revbenen i en het stekpanna, bara en kort stund på varje sida så att de får en fin färg. Placera sedan alla revbenen i en gjutjärnsgryta och ställ stekpannan med stekskyn åt sidan.
  3. Häll över all kycklingbuljong på revbenen och lägg i två lagerblad. Lägg på locket till grytan och låt revbenen sjuda i ca 1,5 timma, tills de är möra och nästan faller av benen. Sätt samtidigt på ugnen, 225°C.
  4. Under tiden hackar du löken och ingefäran (spelar ingen roll om det är stort, allt ska silas av sedan) stek sedan allt detta i stekpannan med skyn tills löken blir glansig. 
  5. När löken är glansig så häller du på farinsockret, rör runt tills alla sockerkristaller har lösts upp, tillsätt då äppelmos och äppelmust. Låt detta sjuda tills de har reducerat till 1/4, då kan du sila av glazen i en skål och ställ den åt sidan.
  6. När revbenen kokat klart så plocka upp dem ur buljongen och lägger dem i en ugnsfast form. Pensla revbenen med glazen och ställ in dem i ugnen, sätt en timer på 20 min. Var 5e minut så tar du ut revbenen och penslar dem på nytt.

Fler recept med Revbensspjäll

  • Tunna revbensspjäll med BBQ-sås och blue cheese
    4 port
    revbensspjäll
  • Julkryddade revbensspjäll
    ca 4 port
    Revbensspjäll

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA