2 h
4 port
Ingredienser
Revben
- Tjocka revbensspjäll, ca 1,2 kg
- 1 tsk ingefärakrydda
- Några hela kryddpepparkorn 10–12 st
- Några vitpepparkorn 4–5 st
- Hel nejlikakrydda ca 8 st
- 1 tsk senapsfrön
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 msk soja
- 3 msk honung
- Salt och peppar
Grönkålssallad
- 250 g grönkål
- 1 granatäpple
- ½ rödlök
- ½ fetaost
- Olivolja
- Salt och peppar
Brysselkål
- 400 g brysselkål
- 1 paket bacon
- Finriven parmesanost
- Smör
Tjocka revbensspjäll med grönkålssallad och brysselkål
Det här receptet passar att laga med:
Tjocka revbensspjäll
Gör så här:
Revben
- Sätt ugnen på 200°.
- Mortla ihop kryddpeppar, vitpeppar, senapsfrön och nejlika.
- Rör ner ingefäran.
- Lägg köttet i en ugnsfast form med köttsidan uppåt.
- Salta köttet på båda sidor och pressa över vitlöksklyftorna.
- Häll över kryddblandningen.
- Tillsätt soja och honung och rör sedan om köttet tillsammans med allting så att det blandas väl.
- Lägg in i ugnen cirka 30 minuter.
- Ta ut köttet och lägg folie runt hela formen så att allting täcks.
- Sänk värmen sedan till 175° och låt tillagas cirka 1 timme till.
- Ha gärna i en köttermometer och ta ut köttet vid 70–75°.
- Låt svalna något och servera sedan, skär upp i bitar vid bordet.
Grönkålssallad
- Dra av bladen på grönkålen så att den tjocka delen inte kommer med och lägg i en skål.
- Häll på rikligt med olivolja och massera in noga.
- Salta och peppra.
- Smula över fetaosten och lägg på tunt skivad rödlök.
- Toppa med granatäpple.
Brysselkål
- Tärna baconet och stek i torr panna tills bitarna blivit knapriga.
- Låt baconet torka på hushållspapper.
- Häll i en klick smör och lägg i brysselkål och stek på medelvärme tills de mjuknat.
- Låt svalna lite grann och lägg sedan på baconet och toppa till sist med parmesan.
- Servera alla tre rätter ihop.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA