ca 2 h
ca 4 port
Marinerad rostas
- Ca 600 g rostas
- 2 msk olivolja
- 1 dl rödvin
- 2 vitlöksklyftor
- 2 kvistar rosmarin
Potatissallad
- 700 g potatis
- 10 cm gurka
- 1 rödlök
- 15 rädisor
- En näve babyspenat
- 4 salladslökar
- 4 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 lime
- 2 tsk dijonsenap
Örtsås
- 2 dl hackade örter
- 2 dl färskost
- 1 dl creme fraiche
- 1 lime
Rödvinsmarinerad rostas med potatissallad och örtsås
Det här receptet passar att laga med:
Rostas
Gör så här:
- Blanda ihop olivolja med rödvin, pressad vitlök och finhacka rosmarin. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Lägg in i kylen minst en timme.
- Tvätta potatisen och koka den. Under tiden kan du blanda vinägretten.
- Blanda ihop olivolja, vinäger, skal och saft från limen samt dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Hacka gurkan. Skala och finhacka rödlöken. Skär rädisorna i kvartar. Hacka spenaten. Strimla salladslöken. Lägg alla grönsaker i en bunke.
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Hetta upp smör i en grillpanna eller grilla köttet så det får fin yta. Lägg sedan i en ugnssäker form och ställ in i ugnen tills den når en innertemperatur på 57 grader.
- Medan köttet bli klart kan du känna på potatisen och när den är klar häller du av vattnet och delar ner potatisen.
- Häll på vinägretten och låt stå 10-15 minuter innan du blanda ner alla grönsaker.
- När köttet är klart kan du ta ut det och låt sedan vila 10 minuter innan du skär upp det.
- Mixa örterna med pressad lime och blanda sedan ner färskost och créme fraiche. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA