30 min
4–6 port
Ingredienser
- 6 dl rött vin
- 1–2 lagerblad
- 2 kvistar timjan
- 3 schalottenlökar
- 6 dl kalvfond (2 msk koncentrat + 6 dl vatten)
- 2 msk smör
- Flytande honung
- Ev. 1 tsk majsmjöl
Rödvinssås
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Skär lökarna i bitar.
- Häll det röda vinet i en liten kastrull och tillsätt lagerblad, timjan och schalottenlökar.
- Låt puttra tills såsen reducerat ner till hälften. Tillsätt då kalvfond och låt reducera igen.
- Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt smöret och rör om. Smaka av med flytande honung.
- Om såsen upplevs för lös kan du reda av med majsmjöl.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA