Kyckling
- 1 kg kycklingklubbor
- 50 g smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk torkad ingefära
- 2 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk soja
- Salt och svartpeppar
Chilislaw
- 4 dl strimlad spetskål
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 tsk schirachasås
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
- Salt och svartpeppar
Potatis
- 600 g potatis
- 50 g smör
- 1 msk rapsolja
- Salt och svartpeppar
- Persilja
Rostade kycklingklubbor med chilislaw
Gör så här:
-
Blanda alla torra kryddor till kycklingen i en skål och gnid sedan in i kycklingen. Lägg på en plåt och ringla över olja. Om du ska grilla, hoppa direkt till steg 3.
-
För att laga i ugn, sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen, lägg i en ugnsform, ringla över olja och salta/peppra rikligt. Stoppa in i ugnen samtidigt som kycklingen. Låt stå 15 minuter, ta därefter ut bägge och lägg en klick smör på båda. Pensla sojan på kycklingen och stoppa in igen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg. Hoppa sedan till steg 5.
-
Om du ska grilla: Dela potatisen, lägg i ett foliepaket med smör, olja och kryddor skaka runt ordentligt. Stäng foliepaketet och lägg på indirekt värme på grillen 30-40 minuter.
-
Grilla kycklingen på direkt värme ca 2-3 minuter per sida. Flytta därefter till indirekt värme och låt grillas ca 20 minuter tills du når en innertemperatur på 78 grader intill benet.
-
Hacka kålen fint och blanda med alla ingredienser till din slaw. Ställ in i kylen tills middagen är klar.
-
Smaka upp chilislawn innan du serverar klubborna med potatis, slaw och lite sallad.
Fler recept med Kycklingklubbor
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA