Rostas
- Ca 600 g rostas
- 2 klyftor vitlök
- 5 kvistar timjan
- 200 g smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Sötpotatis
- 2 stora sötpotatisar
- 150 g grönkål
- 1 msk smör
- 100 g fetaost
- 1 granatäpple
- Salt
- Svartpeppar
Rostas med sötpotatissallad och brynt timjansmör
Gör så här:
-
Putsa rostasfilen fri från senor och hinnor. Sätt ugnen på 125 grader.
-
Torka av fileerna, salta och peppra rikligt stek därefter på hög värme så du får en fin yta runt om hela. Lägg över filén i en ugnsfast form. Sänk därefter värmen och tillsätt 2 msk smör i pannan tillsammans med vitlöksklyftorna och 2 kvistar timjan. Häll därefter smörblandningen över köttbiten och stoppa in i ugnen. Låt steka i ugnen tills den når en innertemp på 58 grader, det tar ca 45 minuter.
-
Sötpotatissallad: Tvätta och skiva sötpotatisen i 0.5 cm tjocka skivor, smula fetaosten i en skål och kärna ur granatäpplet och lägg kärnorna i en skål.
-
Hacka grönkålen grovt, ta bort stjälken och blanda upp den med olja och salt. Stoppa in i ugnen ca 20 minuter, tills den blivit krispig.
-
Salta och stek sötpotatisen i en panna på medelvärme tillsammans med 1 msk smör. Vänd efter ett par minuter så du får en fin yta på bägge sidorna. Lägg därefter över dem i en ugnsfast form. Strö över fetaosten och ställ in i ugnen ca 5 minuter tills fetaosten smält lite.
-
Bryn resterande smör (ca 150 g) i en kastrull. När smöret börjar bubbla tillsätter du 2 kvistar timjan och drar bort från värmen.
-
Ta ut köttet, låt vila 5-10 minuter, häll vätskan från formen i timjansmöret.
-
Smula grönkål över sötpotatisen och strö över granatäpple.
-
Servera tunt skivat kött med sötpotatis och timjansmör.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA