ca 1-2 h
ca 6 port
Rostbiff
- 1 kg rostbiff
- 12 medelstora rödbetor
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g färsk bladspenat
- 3 stjälkar selleri
- 70 g pinjenötter
Wasabikräm
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1-2 msk wasabipasta
- 1 lime
- 0,5-1 msk flytande honung
Rostbiff med rostade rödbetor och wasabikräm
Det här receptet passar att laga med:
Rostbiff
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runtom och krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg det sedan i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Ställ in köttet i ugnen och låt det nå en innertemperatur på 56 grader (ca 1-1,5 timme). Ta ut köttet och låt svalna en stund.
- Höj temperaturen i ugnen till 225 grader
- Skala rödbetorna och skär de i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och pressa över vitlök och blanda om. Krydda med salt och svartpeppar.
- Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 25-30 min. Strimla sellerin och lägg in i ugnen när det är ca 5 minuter kvar.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Blanda yoghurten med wasabipasta, skal från limen och honung. Krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg spenaten på ett fat och lägg på rödbetorna och sellerin. Strö över pinjenötter och ringla över wasabikrämen. Skiva rostbiffen tunt och servera med rödbetorna.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA