ca 2 h
ca 6 port
Rotfruktssoppa
- 900 g högrev
- 1 stor gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad timjan
- 1,5 liter vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- 3 lagerblad
- 3 morötter
- 300 g potatisar
- 400 g rotselleri
Rotfruktssoppa med högrev
Det här receptet passar att laga med:
Högrev
Gör så här:
- Skär högreven i bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär löken i smala båtar.
- Hetta upp smör och olja i en gryta och stek köttet och löken så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, lagerblad och buljongtärningar. Låt det koka upp och låt sedan puttra under lock ca 1,5 timme.
- Skala morötterna och skär i bitar. Skala och tärna potatisen och rotsellerin. Tillsätt potatis, morötter och rotselleri i grytan och låt koka 20 minuter till.
- Smaka så rotfrukterna är mjuka och köttet mört. Krydda med salt och svartpeppar och servera med persilja.
Fler recept med Högrev
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA