Ingredienser
- 800 g ryggbiff
- 0.5 msk salt
- Salt och svartpeppar
Potatissallad
- 600 g potatis (gärna färsk, annars mandelpotatis)
- 100 g smör
- 100 g dill
- 50 g rädisor
- 1 citron
- 100 g blandsallad
- Salt och svartpeppar
Rostad paprikasås
- 2 st paprika
- 2 st schalottenlök
- 1 vitlök
- 1 chilipeppar
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 lime
- 1 tsk honung
- 1 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Grillad ryggbiff med rostad paprikasås
Gör så här:
- Börja med din paprikasås. Dela paprikan, löken, vitlöken, chilin och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och rosta i ugnen på 250 grader tills de får en mörk färg.
-
Låt svalna och dra sedan av skalen från paprikan och plocka ur vitlöksklyftorna. Lägg alla grönsaker i en mixer. Blanda sedan upp med turkisk yoghurt och smaka upp med salt, peppar och lime. Ställ i kyl tills det är dags att äta
-
Koka potatisen i saltvatten ca 20 minuter (känn med sticka). Under tiden bryn smör i en kastull, när smöret får ett vitt skum är det klart. Pressa då 1 msk citronsaft i smöret och ställ åt sidan.
-
Skiva upp ditt kött i 1.5-2 cm tjocka skivor. Salta och peppra på bägge sidorna. Stek eller grilla ca 2-3 minuter per sida ställ sedan och vila 5-10 minuter. Har du en termometer så ska köttet vara ca 55 grader när du ställer det och vilar så kommer det bli perfekt.
-
Blanda ihop sallad och rädisor med din potatis, häll över det brynta smöret och klipp i massa dill. Servera tillsammans med paprikasåsen och ditt nygrillade kött.
Tips,Vill du höja smakerna i potatissalladen? Rosta lite hasselnötter i en torr panna och tillsätt i salladen.
Skala inte potatisen, skalet är väldigt smakrikt, det räcker med att skrubba bort jorden.
Vill du servera rätten som en stor matig sallad? Skiva då ryggbiffen och blanda upp med salladen så har du en trevlig bufférätt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA