Ingredienser
- 800 g ryggbiff
- Salt och svartpeppar
- 250 g sparris eller broccoli
- 100 g Parmesan
Ruccolasallad
- 250 g ruccola
- 2 tsk balsamvinäger
- 4 tsk olivolja
- Salt
Ryggbiff med grillad sparris och parmesan
Gör så här:
- Skiva upp ryggbiffen i önskad storlek (ca 1.5 cm tjocka är att föredra). Krydda ryggbiffen med rikligt med salt och peppar på bägge sidorna.
-
Lägg på grillen tillsammans med din sparris eller broccoli. Grilla köttet ca 3-4 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 52 grader och sparrisen ca 5 minuter. Rör den inte för mycket du vill låta den få en lite bränd yta, det ger god smak.
-
Blanda under tiden ihop din ruccola med dressingen och ställ åt sidan.
-
När köttet har uppnått temperaturen och sparrisen fått fin färg lägger du allt åt sidan och låter köttet vila ca 5 minuter.
-
Skiva upp köttet i ca 1 cm tjocka skivor o lägg upp allt på ett stort fat. Riv över rikligt med parmesanost och ringla över lite olivolja!
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA