45 min
4 port
Ingredienser
- 2 burkar konserverade hela tomater
- 1 gulök
- 2 vitlöksklyftor
- 50 g smör
- 400 g färsk salsicciakorv (frys in eventuella rester)
- 150 g babyspenat
- Pasta
- Burrata
Salsicciabullar i tomatsås
Det här receptet passar att laga med:
Salsiccia
Gör så här:
- Skala och klyfta lök och vitlök.
- Om du har mycket tid på dig (3–4h) häll upp konserverade tomater i en ugnsfast form och tillsätt lök,vitlök och smör. Ställ in mitt i ugnen på 150 grader i ca 3h, ju längre desto godare blir såsen.
- Om du inte har fullt lika mycket tid tillsätt alla ingredienser till tomatsåsen i en liten kastrull. Låt puttra så länge som möjligt.
- Skär försiktigt av skinnet från korven. Skär varje korv i 4 lika stora bitar. Rulla dem till bollar.
- Hetta upp en skvätt rapsolja i en stekpanna. Stek salsicciabullarna gyllene.
- Fiska ut lök och vitlök ur tomatsåsen. Mosa tomaterna med valfritt köksredskap innan du häller såsen över salsicciabullarna i stekpannan. Låt puttra under tiden du kokar pastan.
- Koka pastan en minut kortare än vad som står på förpackningen.
- Precis innan pastan är klar rör du ner spenaten i såsen. När den börjat mjukna tillsätter du pastan, direkt från kastrullen med en hålslev. Rör ner pastan och tillsätt vid behov en skvätt av pastavattnet.
- Servera pastan toppad med burrata och lite nymalen svartpeppar.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA