Ingredienser
- 800 g kyckling lårfilé
- 2 msk sesamolja
- 2 msk honung
- 2 msk kinesisk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 0.5 tsk salt
- 1 msk sesamfrön
- 1 salladslök
Ris
- 2 dl jasminris
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
Chilimajonäs
- 1.5 dl majonäs (vill du göra egen? Se recept under såser)
- 1 msk shriachasås (alt 1-2 tsk sambal oelek)
- 1 tsk salt
Sesamkyckling med jasminris & chilimajonäs
Gör så här:
- Börja med marinaden, du blandar ihop sesamolja, honung, soja, sambal och salt i en skål. Lägg därefter i kycklingen i skålen och blanda runt. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter, gärna över natten.
-
När du tar ut din kyckling från kylen igen så börjar du med riset, enligt anvisningar på förpackningen och sätter ugnen på 200 grader.
-
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen ca 15 minuter, spar såsen som blir över i skålen för att pensla kycklingen med. Efter 15 minuter tar du ut kycklingen och penslar på resten av såsen. Stoppa därefter in 15 minuter till. Låt den därefter vila 5 minuter.
-
Blanda ihop alla ingredienser till chilimajonnäsen och hacka salladslöken.
-
När det är dags att servera skivar du upp kycklingen, lägger tillbaka i ugnsformen och blandar runt i vätskan som bildats så den suger åt sig så mycket som möjligt. Servera sedan med ris, hackad salladslök, koriander och sesamfrön.
Fler recept med Kycklinglårfilé
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA