30 min
2 port

Ingredienser

  • 400 g krossad tomat
  • 2-3 ägg
  • 50 g fetaost
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2 färsk chili eller 1 krm torkad chili
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Färskt koriander
  • Surdegsbröd

Shakshuka

Det här receptet passar att laga med:
Ägg

Gör så här:

Testa denna kryddiga tomatsås med ägg, fetaost och koriander nästa brunch eller när du vill ha en snabb och mättande lunch

  1. Stek lök, vitlök och paprika mjukt i en panna med olivolja
  2. Krydda med chili, gurkmeja, spiskummin och paprikapulver
  3. Häll på de krossade tomaterna
  4. Låt sjuda ca 5 min
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Gör små gropar i tomatsåsen där du knäcker ner äggen. 
  7. Låt sjuda under lock ca 5-7 minuter
  8. Toppa med smulad fetaost och koriander. Ät med bröd

Fler recept

  • Eggs Benedict
    4 port
    Flatrökt skinka| Ägg

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA