ca 45 min
ca 8 port

Du behöver

  • Ca 1 kg skinkstek
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd


Senapsås

  • 2,5 dl majonäs
  • 2,5 cl creme fraiche
  • 1-2 msk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl kapris

Tillbehör

  • Gröna ärtor
  • Citron

Skinkschnitzel med potatisstomp och senapssås

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkött

Gör så här:

  1. Börja med att koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Under tiden potatisen kokar kan du göra såsen och börja med köttet. Blanda majonäs med créme fraiche, senap och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
  3. Skär skinksteken i tunna skivor. Banka ut köttbitarna mellan två bitar plastfolie. Salta och peppra köttet.
  4. Häll sedan av vattnet från potatisen och mosa med en ballongvisp. Ha i smör och grädde och krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och lite riven muskotnöt.
  5. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet någon minut på varje sida så det får fin färg och är genomstekt.
  6. Koka ärtorna 2 minuter i saltat vatten.
  7. Servera schnitzeln med potatisstomp, ärtor, senapssås och citron.

Fler recept

  • Oxfile med potatisterrin och chimichurrismör
    4 port
    Oxfile
  • Entrecôte med potatisterrin och rödvinssås
    4 port
    Entrecote
  • Revbensspjäll med äppelglaze
    ca 4 port
    Revbensspjäll
  • Chimichurrismör
    6 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA