30 min
4 port

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 äpple
  • 10 cocktailtomater
  • 1 msk gul curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 5 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar 

Tillbehör

  • 2 dl ris
  • Koriander

Snabb kycklinggryta med curry, broccoli och äpple

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingfilé

Gör så här:

    1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. 

    2. Strimla kycklingen, skiva lök och vitlök. Skär upp äpple och broccoli så stora bitar du vill ha i grytan. Lägg åt sidan. 

    3. Stek kycklingen i en panna tillsammans med lite olja och hälften av den gula curryn. Låt steka tills kycklingen fått fin färg. Tillsätt sedan lök, vitlök, äpple och broccoli. Stek 2-3 minuter till. 

    4. Tillsätt grädde, kycklingfond, torkad ingefära, sambal oelek, salt och peppar, låt koka upp och sedan sjuda 5-10 minuter. 

    5. Klyfta tomaterna och släng i grytan. Smaka upp med curry, salt och peppar. 

    6. Servera tillsammans med ris och toppa med koriander.  

Fler recept med Kycklingfilé

  • Ugnsbakad kycklingfilé
    4 port
    Kycklingfilé
  • Krämig citronkyckling
    4 port
    Kycklingfilé
  • Clubsandwich
    ca 4 port
    Flatrökt skinka| Bacon| Kycklingfilé
  • Kycklingfilé med helrostad blomkål och brynt kaprissmör
    ca 4 port
    Kycklingfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA