ca 30 min
ca 4 port
Sötpotatispytt
- 400 g chorizo
- 2-3 sötpotatisar
- 1 stor rödlök
- 2 stora morötter
- 3 stjälkar selleri
- En näve persilja
Fetaostyoghurt
- 150 g fetaost
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk citrontimjan
Sötpotatispytt med chorizo och fetaostyoghurt
Det här receptet passar att laga med:
Chorizo
Gör så här:
- Skär sötpotatisen i tärningar. Skär chorizon i slantar. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och skär
moroten i tärningar. Strimla sellerin. Hacka persiljan. - Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek chorizon först så den får fin färg och låt fettet vara kvar i pannan medan du lägger chorizon på en tallrik.
- Stek då sötpotatis några minuter i fettet och tillsättsedan lök och morot och stek tills det fått fin färg och blivit mjukt i mitten
- Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt korven i pannan tillsammans med sellerin och låt allt bli varmt. Avsluta med att blanda ner persiljan.
- Blanda smulad fetaost, hackad timjan och turkisk yoghurt och krydda med örtsalt och svartpeppar.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA