45 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g sidfläsk
  • 800 g fast potatis
  • 300 g gul lök
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk vetemjöl
  • Vatten
  • Rårörda lingon

Stekt fläsk med löksås

Det här receptet passar att laga med:
Rimmat sidfläsk

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Skiva sidfläsket i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek sidfläsket krispigt.
  5. Ta upp sidfläsket ur stekpannan och lägg på hushållspapper.
  6. Tillsätt lök till stekpannan med fettet från sidfläsket. Stek tills den blivit mjuk och glansig.
  7. Blanda kalvfonden och 1 msk av vetemjölet med 3 dl vatten. Vispa ordentligt så att det inte blir klumpar.
  8. Häll vätskan över den mjuka löken och låt puttra ett par minuter. Om du önskar tjockare sås gör du en liten redning på 2–3 msk vatten och resterande 1 msk vetemjöl.
  9. Servera sidfläsket med kokt potatis, löksås och rårörda lingon.

Fler recept med Rimmat sidfläsk

  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Kennys kolbulle
    6 port
    Rimmat sidfläsk
  • Rårakor med stekt fläsk
    4 port
    Rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA