20 min
2–4 port
Ingredienser
- 400 g svartkål
- 150 g sparrisbroccoli
- 2 blodapelsiner
- 3 msk finare rapsolja
- 0,5 tsk salt
- 0,5 citron
- Parmesan
Svartkålssallad med blodapelsindressing
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Skölj svartkålen i kallt vatten innan du börjar skala och filea blodapelsinerna. Låt svartkålen ligga på en ren kökshandduk under tiden du gör resten av salladen.
- Skölj sparrisbroccolin innan du börjar steka den på medelhög värme. Det är viktigt att den inte blir helt genomlagad då den är godast med lite tuggmotstånd kvar.
- Pressa juicen från det som blir kvar av blodapelsinen efter att du har fileat den ner i en skål. Tillsätt rapsoljan och juicen från en halv citron. Smaka av med salt, ca 0,5 tsk. Skär svartkålen i munsbitar och lägg dem i en skål. Häll dressingen över och massera kålen ett par minuter så att all kål täcks och fibrerna börjar brytas ner.
- Fördela blodapelsinfiléerna och sparrisbroccolin över kålen innan du toppar med parmesanflakes.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA