ca 2 h
ca 4 port
Glazade revben
- ca 1 kg tjocka revben
- 3 msk flytande honung
- 3 msk vitvinsvinäger
- 3 del svarta vinbär
- 2-3 tsk kanel
- 1 msk olja
- En bit riven ingefära
Krossad potatis
- 1 kg potatis
- 50 g smör
- 3 vitlöksklyftor
- Torkade örter
Grönkålssmör
- 60 g grönkål
- 100 g smör
- 2 vitlöksklyftor
Svartvinbärsglazade revben med krossad potatis och grönkålssmör
Det här receptet passar att laga med:
Tjocka revben
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 150°C.
- Blanda honung, vinäger, svarta vinbär, kanel, olja och ingefära i en
kastrull och låt koka ihop. Låt puttra några minuter och mosa vinbären. Sila sedan och lägg i en skål. - Lägg revbenen i en ugnssäker form och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Sätt in i ugnen tills det når en innertemperatur på 70 grader (ca 1,5 timme). Ta ut efter en halvtimme och pensla på glazen.
- Fortsätt sedan göra det ett par gånger till och vänd revbenen då och då. Aktivera gärna grillfunktionen mot slutet. Låt köttet vila medan potatisen är i ugnen.
- Höj värmen på ugnen till 200 grader.
- Koka potatisen med skal i saltat vatten. Ta sedan fram en ugnssäker form och ringla i lite olja. Lägg i potatisarna utspritt och mosa de med en slev. Smält
smöret och blanda med pressad vitlök och pensla på potatisarna. - Krydda med salt, svartpeppar och torkade örter. Sätt in i ugnen ca 15 minuter så potatisen får fin färg.
- Lägg strimlad grönkål i en kastrull och fyll upp med vatten och låt koka 3 minuter. Häll sedan bort vattnet och skölj kallt.
- Mixa med stavmixer och blanda med smör. Ha i pressad vitlök och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Servera köttet med potatisen och smöret.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA