1 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg T-benstek
  • Salt och svartpeppar

Smör

  • 200 g smör
  • 1 msk finriven parmesanost
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk pressad limejuice

Grillad T-benstek med parmesansmör

Det här receptet passar att laga med:
T-benstek

Gör så här:

    1. Sätt på grillen. Du vill ha grillen på ca 125 grader. Ta fram köttet så det blir rumstempurerat. 

    2. Torka av köttet. Salta och peppra rikligt på bägge sidorna. Lägg på indirekt värme på grillen, alltså bredvid värmekällan. Låt ligga ca 20 minuter, ha koll med en termometer du vill nå ca 50 grader i biffen.

    3. Under tiden kan du blanda ihop alla ingredienser till smöret. Mixa med en stavmixer eller blanda med en gaffel. Se till att smöret får ligga framme och serveras rumstempurerat. 

    4. När köttet nått 50 grader plockar du av den och lägger åt sidan. Höj nu grillen till max och låt den bli riktigt het. Lägg sedan på köttet ca 1-2 minuter per sida. Låt sedan vila 5-10 minuter innan du skär upp. Inner temperaturen bör nu vara ca 58 grader. 

    5. Skiva upp och servera med parmesansmöret och gärna några av våra tillbehör, eller varför inte bara kokt potatis? 

Fler recept

  • Oxfile med potatisterrin och chimichurrismör
    4 port
    Oxfile
  • Entrecôte med potatisterrin och rödvinssås
    4 port
    Entrecote
  • Revbensspjäll med äppelglaze
    ca 4 port
    Revbensspjäll
  • Chimichurrismör
    6 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA