45 minuter
4 port
Ingredienser
- 1 förpackning smördeg
- 400 g färsk chorizo (1 förpackning)
- 2 msk +2–3 msk creme fraiche
- 0,5 dl + 2–3 msk parmesan
- 0,5 rödlök
- Ruccolasallad til lservering
- Parmesan eller liknande till servering
Smördegstoast chorizo
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Finhacka chorizon och fräs på medelhög värme till all färs är genomlagad. Lägg färsen på ett hushållspapper ett par minuter.
- I en liten blender eller i skål med mixerstav, mixa chorizo med 2 msk creme fraiche och 0,5 dl riven parmesan.
- Ta fram smördegen och skär fyrkanter i den storlek du vill servera.
- Skär en mindre fyrkant, inte hela vägen igenom i den större fyrkanten, ca 1 cm innanför så att det bildas en ram runt smördegen.
- Nagga den inre fyrkanten med gaffel och bre creme fraiche på den. Strössla parmesanost på creme fraichen och baka i ugnen i 15–20 minuter eller till den är gyllene.
- Bre chorizoröran på den inre fyrkanten och toppa med rödlök och parmesan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA