

20 min
4 port
Ingredienser
- Ca 200 g tärnat bacon, Gårdssällskapet
- 500 g körsbärstomater på kvist, kvartade
- ½ röd chili, skivad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- Ca 1 tsk balsamico
- ½ dl vitt vin
- Ca 1 dl basilika, strimlad
- 2 st burrata, ½ per portion
- Salt och peppar
- Olivolja
Tillbehör
- 400 g fettuccine
Tomatpasta med bacon och burrata
Det här receptet passar att laga med:
Bacon
Gör så här:
- Skär/skiva/hacka alla grönsaker
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i tomaterna
- Låt koka ihop några minuter
- Gå i med vitlök och chili, blanda ihop
- Häll på vitt vin och balsamico och låt puttra några minuter på svag värme
- Stek baconet på hög värme i en annan panna tills det blivit ganska knaprigt
- Koka pastan enligt instruktioner, spara 1-2 dl pastavatten
- Gå i med pastavattnet i såsen och låt koka ihop
- Blanda ihop pastan med tomatsåsen och baconet
- Toppa varje portion med en halv burrata (eller hel om man vill, men kan bli mäktigt) och ringla över lite balsamico på toppen

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA