Vildsvinsfrikadeller
- 1 kg vildsvinsfärs
- 1.5 dl grädde
- 0.5 dl ströbröd
- 1 msk dijonsenap
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 msk hackad basilika
- Valfri pasta
Tomatsås
- 1 gul lök
- 1 morot
- 3 klyftor vitlök
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk soja
- 1 msk smör
- 1 msk koncentrerad oxfond
- 4 dl vatten
- 250 g krossade tomater
- 1 kruka basilika
- Salt och peppar
Rosmarincrust
- 1 dl ströbröd
- 0.5 dl valfri riven ost
- 1-2 msk olivolja
- 1 msk hackad rosmarin
Vildsvinsfrikadeller i tomatsås med rosmarincrust
Gör så här:
-
Blanda grädde och ströbröd i en skål. Blanda färs, dijon, vitlök, basilika, salt och soja. Blanda sedan ihop detta med gräddblandningen och forma till bollar på ca 100 gram. Lägg åt sidan.
-
Hacka lök, vitlök, morötter och stek i smör på medelvärme tillsammans med tomatpurén. När de fått en gyllenbrun färg tillsätt buljong och vatten låt koka upp. Tillsätt sedan krossade tomater och hälften av basilikan. Låt puttra på låg värme. Smaka av med salt/peppar.
-
Blanda ihop alla ingredienser till din rosmarincrust och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 125 grader tills allt fått en fin gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
-
Stek frikadellerna med smör i en panna på medelvärme. Häll sedan i tomatsåsen, sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
-
Koka pastan enligt anvisningar och servera sedan med frikadellerna, tomatsåsen, och crust ovanpå. Toppa med resten av basilikan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA