1 timme
Ca 75 st små

Ingredienser

  • 750 g viltfärs
  • 1 gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 1 msk äppelmos
  • 1 msk julsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1,5 msk viltfond
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 4 st krossade enbär
  • Smör till stekning

Viltköttbullar

Det här receptet passar att laga med:
Viltfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft. 

    2. Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och viltfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter, 
    3. Hacka löken fint. Stek den i en klick smör på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. 

    4. Lägg färs i en bunke tillsammans med lök, ägg, gräddblandning, äppelmos, senap, timjan, salt och krossade enbär. 

    5. Rulla till önskad storlek på köttbillar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    6. Ställ in köttbullarna i ugnen ca 10 minuter eller tills dom börjar släppa ifrån sig vätska

    7. Stek sedan i rikligt med smör i en stekpanna precis före du ska äta dom. 

Fler recept

  • Viltfärsbullar
    4–5 port
    Viltfärs
  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA