Karré

HUR SKA JAG TILLAGA KARRÉ?

Tack vare sin höga fetthalt är karrén en fröjd för smaklökarna och kan tillagas på höga temperaurer utan att bli torr. Därför är karrén en av de lättaste bitarna att grilla och går att variera i det oändliga. Den välmarmorerade detaljen är perfekt för långsam tillagning- testa pulled pork! Smaksätt gärna karrén med marinad, rub eller glaze, men var noga med att torka av marinaden innan du lägger köttet på grillgallret eller i stekpannan. 

ALLA RECEPT MED KARRÉ >

Pulled pork med bönsalsa

ca 4 port
Läs mer Fläskkarré

Fläskkarré i ugn 

Snabba tips för karré i ugn

  • Se till att karrén är rumstempererad. 
  • Marineras köttet ska det med fördel ske minst en timme innan tillagning.  
  • Torka av köttet för en finare stekyta och bryn köttet i en inte alltför upphettad panna.
  • Tillaga i ugn på låg temperatur tills köttet uppnår önskad innertemperatur.
  • Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt vila i minst 10-15 minuter.

RECEPT >

Fläskkarré med blomkålspuré och en krispig gurksallad
ca 3 port
Läs mer Fläskkarré

Steka karré

Snabba tips för att steka karré

  • Se till att karrén är rumstempererad. 
  • Marineras köttet får det gärna ske minst en timme innan tillagning, torka gärna av köttet innan tillagning. 
  • Stek köttet på medelhög till hög värme i en blandning av smör och olja. 
  • Stek köttet cirka 2 minuter per sida.
  • Låt köttet vila innan du skär upp det.

RECEPT>

Grilla karré 

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Se till att köttet är rumstempererat.
  • Krydda, marinera eller pensla på en glazé minst en timme innan tillagning och torka av köttet innan grillning. 
  • Tillaga köttet hastigt på direkt värme tills den uppnår en innertemperatur på 75 grader. 
  • Vänd inte karrén för ofta utan först när det kommer vätska ur ovansidan, 3-4 minuter per sida brukar vara lagom. 
  • Låt köttet vila innan du skär upp det.

LÄR DIG MER OM ATT GRILLA KÖTT>

INNERTEMPERATUR

- °C

Blodig

- °C

Medium

75 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Fläskkarré får gärna lagas till en innertemperatur på 80 grader eller ett par grader över. Resultatet blir ett saftigt kött som nästan faller sönder när du sätter kniven i det. Garanterat uppskattat av stora som små gäster!

VAR SITTER DETALJEN?

Motsvarar högrev på nötdjuret

Att karré även kallas grisnacke eller grishals avslöjar en del om var detaljen sitter. Karré är framdelskött som du hittar mellan huvudet och kotlettraden på grisen och motsvarar nötdjurets högrev och nacke.

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA