Högrev
HUR SKA JAG TILLAGA HÖGREV?
Fett- och smakrikt kött som sitter precis bredvid entrecoten på djuret! Får ofta briljera som kött i grytor och långkok men går utmärkt att skiva tunt och grilla! Att laga en traditionell chili på högrev eller en mustig gulaschgryta är därför en utmärkt idé.
Gryta på högrev
Kan du inte tänka dig något bättre än ett mustig långkok med djupa och fylliga smaker? Bingo! Högrev i gryta blir saftigt, mört och ger ett underbart kokspad. Köttet är något grövre och måste sjuda länge, räkna med minst 2-3 timmar, men den sammanlagda arbetsinsatsen är blygsam. Köttet klarar sig till största delen själv. Plocka fram din lergryta och tillaga tills köttet blir trådigt och grytan härligt saftig.
Högrev i ugn
Snabba tips för den perfekta steken
- Se till att köttet är rumstempererat.
- Salta köttet i god tid för en jämn smak och bryn köttet i en het stekpanna.
- Tillaga på väldigt låg temperatur, ca 75-100 grader i mitten av ugnen.
- Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt vila i minst 10-15 minuter.
- Skär steken mot muskelfibrerna för att minimera tuggmotståndet.
55 °C
Blodig
60 °C
Medium
70 °C
Välstekt
Vår rekommendation
Högrev blir som godast om den tillagas på låg temperatur. Då tar det såklart lite längre tid tills köttet uppnår den önskade innertemperaturen, men det är värt väntan!
Framdelskött
Högrev är en nötdetalj som du hittar på djurets skulderparti mellan entrecote och halsen. Mitt i högreven sitter högresvhjärtat, även kallad högrevskärnan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA