Innanlår
HUR SKA JAG TILLAGA INNANLÅR?
Innanlårets fibrer är korta och går parallellt i muskeln vilket gör att den lämpar sig för snabb tillagning. Skiva till tunna lövbiffar och stek hastigt eller låt bräsera länge i rött vin.Förutom lövbiff och stek är detaljen en favorit att laga som sjömansbiff.
Grilla innanlår
Snabba tips för att grilla innanlår
- Se till att innanlåret har rumstemperatur.
- Skiva innanlåret tunt till lövbiff, skär mot muskelfibrerna så att köttet förblir saftigt. Panka ut skivorna med en kötthammare eller stekpanna.
- Salta köttet i god tid så hinner köttytan fånga upp saltet.
- Grilla på direkt värme i ca 30 sekunder på vardera sida.
- Servera på heta tallrikar tillsammans med kryddsmör.
Steka innanlår
Snabba tips för att steka innanlår
- Se till att köttet har rumstemperatur.
- Skiva tunna skivor om du inte har färdigskivad bitar. Banka ut skivorna med en kötthammare eller stekpanna.
- Salta köttet i god tid så hinner köttytan fånga upp saltet.
- Lägg köttet i en mycket het panna och stek köttet hastigt, 10-15 sekunder per sida brukar vara lagom.
- Servera på heta tallrikar tillsammans med kryddsmör.
Innanlår i ugn
Snabba tips för innanlår i ugn
- Se till att innanlåret har rumstemperatur och salta i god tid för en jämn och tydlig smak
- Torka av köttet för en finare stekyta och bryn köttet i en het stekpanna, ca 2 min per sida.
- Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre.
- Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt vila i minst 10-15 minuter.
- Skär upp steken mot muskelfibrerna för att minimerar tuggmotståndet.
55 °C
Blodig
60 °C
Medium
70 °C
Välstekt
Vår rekommendation
Vid hastig tillagning är det såklart svårt att hålla koll på innertemperaturen. Vid stekning eller grillning av tunna skivor är cirka 30 sekunder per sida lagom för att få en fin yta med en mör och rosaröd kärna. Banka lövbiffen innan stekning för ett mörare resultat.
Består av två muskler
Innanlåret sitter på insidan av djurets bakre lår och består av två muskler som sitter tätt ihop
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA