Rostas
HUR SKA JAG TILLAGA ROSTAS?
Rostasfilén är den möraste delen på rostbiffen. Denna ädeldetalj kan tillagas på samma sätt som oxfilé. Rostasen är perfekt att steka i skivor och har seglat upp till en storfavorit på grillen. Var lite extra varsam när du tillagar köttet så att filén behåller sin fina smak och struktur.
Rostas i ugn
Snabba tips för rostas i ugn
- Se till att rostasen har rumstemperatur.
- Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
- Se till att stekytan är torr och bryn köttet i en het stekpanna.
- Tillaga i ugn på 125 grader eller lägre.
- Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt köttet vila i ca 10-15 minuter.
Grilla Rostas
Snabba tips för den perfekta grillningen
- Se till att köttet har rumstemperatur.
- Salta i god tid innan och torka av köttytan före grillning.
- Skär köttet i tjocka skivor och putsa bort eventuella hinnor.
- Grilla först på direktvärme och sedan på indirekt under lock till önskad innertemperatur.
- Låt rostasen vila i ca 10-15 minuter så att köttsaften hinner fördela sig i köttet.
Steka rostas
Snabba tips för att steka rostas
- Se till att rostasen har rumstemperatur.
- Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
- Se till att stekytan är torr och att stekpannan är varm.
- Stek köttet ett par minuter per sida i en blandning av smör och olja.
- Låt rostasen vila i innan du skär upp det.
55 °C
Blodig
60 °C
Medium
65 °C
Välstekt
Vår rekommendation
Här rekommenderar vi att detaljen serveras medium dvs 60 grader. Börja med att grilla eller steka hårt så du får en fin yta, låt sedan gå klart på lägre värme och ös med smör. Var uppmärksam på att detaljen stiger i temperatur när den vilar.
Mindre del av rostbiffen
Rostas heter styckdetaljen som kommer från den mindre inre muskeldelen av rostbiffen.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA