Tomahawk

HUR SKA JAG TILLAGA TOMAHAWK?

Tomahawk är entrecote med ben. Detaljen har fått sitt namn efter stridsyxan som har använts av Amerikas ursprungsbefolkning. Tomahawk är precis som entrecote väldigt mör och fettrik vilket gör att den lämpar sig allra bäst att grilla eller steka. Det krävs ingen exotisk kryddning eller marinad, det räcker gott och väl med lite salt och peppar. Köttyxans karaktäristiska utseende gör den ofta till grillkvällens snackis! 

ALLA RECEPT MED TOMAHAWK>

Tomahawk med ramslökssmör

ca 4-6 port
Läs mer Tomahawk

Grilla tomahawk

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Se till att tomhawken har rumstemperatur.
  • Torka av köttbiten, salta och peppra ordentligt - gnid in kryddorna. 
  • Tillaga först på indirekt värme tills innertemperaturen är ca 53 grader. Lägg åt sidan.
  • Höj upp värmen till max, grilla ca 1-2 minut per sida. Nu kommer du få en innertemp på ca 60 grader.
  • Låt tomahawken vila i ca 10 minuter innan du skär upp det.

RECEPT>

Steka tomahawk

Snabba tips för den perfekta stekningen

  • Se till att köttet har rumstemperatur.
  • Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
  • Se till att stekytan är torr och att stekpannan är varm.
  • Stek tomahawken ett par minuter per sida i en blandning av smör och olja.
  • Låt köttet vila i innan du skär upp det.

LÄR DIG MER OM ATT STEKA KÖTT>

Tomahawk i ugn

Snabba tips för tomahawk i ugn

  • Se till att tomahawken har rumstemperatur.
  • Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
  • Se till att stekytan är torr och bryn köttet i en het stekpanna.
  • Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre. 
  • Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt köttet vila i ca 10-15 minuter.

LÄR DIG MER OM ATT LAGA KÖTT I UGN>

INNERTEMPERATUR

55 °C

Blodig

60 °C

Medium

70 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Tomahawk blir precis som entrecote som saftigast när du hettas upp till en innertemperatur mellan 55 och 60 grader. 

VAR SITTER DETALJEN?

Entrecote med ben

Tomahawk är en styckning av entrecote med revben och fettkappa. Köttdetaljen sitter långt fram på ryggen, mellan högreven och ryggbiffen. 

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA