Nu är det grillfest
Ekologiska detaljer som gjorda för grillen
Från våra ekologiska gårdar kommer köttet till sommarens godaste grillkvällar. Du får detaljer av gräsbetat nöt- och fläskkött, ekologiska kycklingklubbor och smakrika korvar med hög kötthalt. Alspånsrökt bacon och eldost, en svensk variant av halloumi.
KRAV-märkt nötkött med mycket smak
Entrecoten är mörad och behöver bara några minuter på varje sida på grillen. Extra smidigt att du får den färdigskivad. Här behövs inga grillsåser eller komplicerade marinader: salt och peppar räcker. Låt köttets naturliga smak tala för sig själv!
För smakrika burgare använder du högrevsfärsen. Den grovmalda färsen skänker en angenäm textur till dina burgare och färsspett.
Underbara fläskkött
Eftersom vi tycker om kött med mycket smak har vi behållit benet och fettkappan på premiumkotletterna du får i lådan. Det blir helt enkelt en godare smakupplevelse med dem.
Baconet bidrar med sälta och en hint av röksmak till burgaren, lindad runt sparrisen eller som smaksättare.
Den godaste grillosten
Vi får ofta höra från våra kunder hur god de tycker att eldosten är. Den kommer från våra vänner på Skärvångens Bymejeri i Jämtland och den brynta smörsmaken kommer verkligen fram när den grillas. Vi kan inte annat än hålla med våra kunder, den är fantastisk god och är given på grillen i sommar!
Korvar fullpackade med smak
Alla våra korvar är gjorda på ekologiskt kött och har hög kötthalt. I Grillådan får du tre av våra favoriter: heta, grillkorv och ramslökskorv.
Den heta har, som namnet hintar om, en viss hetta. Grillkorven är mild och passar såväl stora som små. Ramslökskorven är fräsch och somrig med örtig smak av ramslök och persilja. Alla perfekta på grillen!
Rejäla ekologiska kycklingklubbor
Ben, skinn och fett bidrar med mängder av smak. Ett karamelliserat, krispigt skinn i kontrast till det feta, saftiga köttet är en fröjd för smaklökarna!
Har du grillat gräsbetat kött?
Våra nötdjur är helt uppfödda på gräs och örter vilket gör att djuren växer långsammare. Det bidrar till köttets rika och fylliga smak, samtidigt som det blir välmarmorerat.
Även våra grisar är i stor utsträckning uppfödda på gräs och får – kanske viktigast av allt – röra sig fritt året om. Gräsbete och ett rofyllt liv i hagarna har stor inverkan på köttkvaliteten. Upplev skillnaden du också, och trevlig grillning!
Alltid färskt och mörat kött
Nötköttet är mörat och allt kött levereras färskt och vakuumförpackat.
Hur många måltider är det?
Ger ca 37 vuxenportioner.
Beräknat på 150 g kött/ost/måltid.