Påsklådan

Ca 5 kg

För 4–6 personer.

Vår nya Påsklåda med klassisk påskmat! Du får fjällfiskar med tillhörande delikatessås, två sorters sill och KRAV-märkta ägg. Prisbelönt brieost, prinskorvar och ekologisk nötfärs. Dessutom gräsbetad rostbiff till grillpremiären!

1 395:-

Underbar påsklåda. Den gravade fisken smälte i munnen ju. 12 poäng av 10.

- Catarina König

Innehåll - Påsklådan

1 x 450 g

Regnbågsfilé gravad i dill, salt och socker av gänget på Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. Här görs allt arbete för hand, efter gamla familjerecept. Resultatet blir därefter - fantastiskt! Hantverket har gjort Bergmans till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk. Fisken kommer från sjön Malgomaj utanför Vilhelmina.

Innehållsförteckning: Regnbågsfilé, salt, socker, dill

1 x 500 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. Rödingen varmröks med alspån vilket ger fisken en tydlig, välbalanserad röksmak. Ta försiktigt bort skinnet och servera fisken hel tillsammans med vår delikatessås. Fjällrödingen är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör fiskköttet fast och smakrikt.

Innehållsförteckning:Fjällröding, salt, rökt på alspån

1 x 1 kg

Lättlagad detalj med bra balans mellan mörhet och smak. Perfekt som söndagsstek i ugn. Dagen efter skivar du den tunt och äter kall. Går även bra att skiva och steka eller grilla.

Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.

1 x 275 g

En krämig, klassisk senapssill med välbalanserad smak av senap. Från Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina.

Innehållsförteckning:SILL (clupea herengus), Senap, majonnäs (rapsolja, ägg, ättika, cayennepeppar, senapsfrö), olja, vinäger, ättika, socker, salt, dill, kryddor.

Näringsvärde per 100g: Energi 1100kj/260kcal. Fett 18g Varav mättat fett 1,9g enkelomättat 9,6g fleromättat 4,6g. Kolhydrater 17g Varav sockerarter 16g. Protein 8g, Salt 2,1g.

1 x 275 g

Inlagd löksill från Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. Handskurna sillfiléer inlagda i en klar lag med lök, morot och kryddpeppar.

Innehållsförteckning: SILL ( clupea herengus ), socker, vatten, ättika, lök, morot, kryddpeppar, salt.

Näringsvärde per 100g Energi 1050kj/250kcal. Fett 15g Varav mättat fett 3,3g, enkelomättat 5,6g fleromättat 3,4g. Kolhydrater 19g Varav sockerarter 16g. Protein 10g Salt 3g

2 x 300 g

Varsamt kryddad prinskorv med hög kötthalt och omsorgsfullt handknuten med riktigt fjälster. Görs på ekologiskt fläskkött från bland annat Åsbergby gård.

Innehållsförteckning: Svenskt griskött*, och nötkött*, vatten, fett från fläsk*, salt, kryddor* (bla muskot, ingefära), lök*, socker*, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. *Ekologisk ingrediens, flätad i fårfjälster.

2 x 550 g

Mångsidig klassiker! Våra kunder berättar ofta vilken skillnad det är mellan vår nötfärs och den de köper i butik. Vår nötfärs får lättare fin stekyta eftersom den släpper från sig mindre vätska.

Innehållsförteckning: 100 % malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.

Fetthalt: 12%.

2 x 370 g

KRAV-märkta ägg från Alsbo Ägg i hjärtat av Dalarna. Våra ägg kommer från frigående höns som haft gott om utrymme att röra sig och njuta av utevistelse. De äter vegetabiliskt foder som till stor del kommer från den egna gården, helt utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Tack vare tuppar i flocken skapas en harmonisk och naturlig miljö.

Äggen packas varsamt av familjeägda Alsbo Ägg, beläget i hjärtat av Dalarna – där kvalitet och omtanke står i fokus.

Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt Ägg från Sverige.

1 x 150 g

Vår egen sås! Framtagen för att serveras till våra rökta och gravade fiskar. En krämig variant av hovmästarsås som med lite mer syra, grädde och tydlig karaktär av senap balanserar röksmak och gravade fiskar utmärkt.

Innehållsförteckning: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

1 x 180 g

Brie på jämtländska. En svensk vitmögelost från lilla Skärvångens Bymejeri. Mer karaktär än butikens milda brie, snällare än den opastöriserade. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! God på ostbrickan, gärna med lite marmelad till.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *koMJÖLK, syrakultur, löpe, salt,vitmögelkultur, *KRAV-ekologisk mjölkråvara

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%.

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

En godare påsk med Påsklådan
Tillsammans med våra schyssta ekobönder och duktiga mathantverkare har vi skapat Påsklådan. Den innehåller våra favoriter till påskbordet och ekologiskt, gräsbetat kött till årets första grillkväll! 

Prisbelönt mathantverk
Den fantastiskt goda, dillgravade regnbågsfilén kommer från Martin på Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. I sina rökskåp har han rökt fjällrödingen på granris och sälg. Båda två har vunnit SM-guld i mathantverk! En annan guldmedaljör i SM i mathantverk är den krämiga brieosten från gänget på Skärvångens Bymejeri. 

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Från våra ekologiska gårdar, som Björnäs och Åsbergby gård, packar vi med smakrik nötfärs, perfekt kryddade prinskorvar och mör rostbiff. 

KRAV-märkta gårdsägg 
Huvudrollsinnehavarna på påskbordet, äggen, kommer från frigående, ekologiska höns. De har en djupgul gula och smakar som ägg ska smaka.

Utsökt god sill och delikatessås 
På Bergmans Fisk & Vilt har man med stor omsorg och kärlek lagt in lök- och senapssill med bland annat lök, morot och kryddpeppar respektive senap, vinäger och majonnäs. 

Delikatessåsen är noggrant utvald tillsammans med Prinsens Sill & Sallader. En krämig variant på hovmästarsås och en ständigt kundfavorit!

Hur många räcker Påsklådan till?
Påsklådan är beräknad att räcka till 4–6 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
Du kan lägga till mer påskmat i kassan. Där finns delikatesser som fjällfisk, ägg och sill, och såklart en massa ekokött till grillningen. 

Påskmat från mathantverkare du kan lita på

Mathantverkare du kan lita på

Sk_rv_ngens

I Skärvången ystas prisbelönt brieost

Mathias, Patrik och ett glatt gäng på Skärvångens Bymejeri i Jämtland har ystat brieosten till Påsklådan. Att de brinner för sitt hantverk och att det mer eller mindre regnat medaljer i SM i mathantverk över deras ostar märks på smaken.


Martin

Martin går i gammelfarfars fotspår

Det har blivit många medaljer i mathantverks-SM för Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina, och det är numera ett populärt matstopp för matälskare. Om du inte har vägarna förbi Vilhelmina tar vår Påsklåda Vilhelmina hem till dig.

"Vår rök kräver uppassning dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin Bergman

Vilka är Gårdssällskapet?

Vi är barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna hjälpa matälskare att äta bättre kött direkt från bonden och med gott samvete. Mellanhänder är inget för oss, vi känner våra eko- och KRAV-bönder väl.


Grabbarna

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng