
Beskrivning
En godare påsk med Stora påsklådan
Tillsammans med våra svenska ekobönder och duktiga mathantverkare har vi skapat Stora påsklådan som innehåller våra favoriter till påskbordet! Vi packar också med ekologiskt, gräsbetat kött till grillpremiären.
Prisbelönt mathantverk
Den fantastiskt goda, dillgravade regnbågsfilén kommer från Martin på Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. I sina rökskåp har han rökt fjällrödingen på granris och sälg. Båda två har vunnit SM-guld i mathantverk! En annan guldmedaljör i SM i mathantverk är den krämiga brieosten från gänget på Skärvångens Bymejeri. Till den kommer en hemkokt vildhallonmarmelad från Berit på Rönngården.
Ekologiskt kött från svenska gårdar
Från våra ekologiska gårdar, som Björnäs och Åsbergby gård, får du nyheten: smakrika färdigrullade köttbullar. Ramslökskorv med hög kötthalt, saftig karré och perfekt kryddade prinskorvar med hög kötthalt.
Påskens godaste stek
Du får mör, svensk hjortstek till söndagsmiddagen. Ett perfekt avslut på påskhelgen
KRAV-märkta gårdsägg
Huvudrollsinnehavarna på påskbordet, äggen, kommer från frigående, ekologiska höns i Dalarna. De har en djupgul gula och smakar som ägg ska smaka.
Utsökt sill och delikatessås
Lök- och senapssillen kommer likt fiskarna från Bergmans Fisk & Vilt där de med stor kärlek och omsorg lagts in med bland annat lök, morot och kryddpeppar respektive senap, vinäger och majonnäs. Nyhet för i år är den krämiga ren- och pepparrotssillen med djup viltsmak.
Vår delikatessås är noggrant utvald tillsammans med Prinsens Sill & Sallader. En krämig variant på hovmästarsås och en ständigt kundfavorit!
Hur många räcker Stora påsklådan till?
Stora påsklådan är beräknad att räcka till 6–8 personer.
Blir ni fler? Komplettera i kassan!
Du kan lägga till mer påskmat i kassan. Där finns delikatesser som citrongravad regnbågsfilé, krämig regnbågsröra, smakrika korvar och såklart ekokött till grillningen. Tillvalen i kassan gäller så långt lagret räcker och kan variera.
Vill du läsa mer om påsken på Gårdssällskapet? Klicka här
Påskmat från mathantverkare du kan lita på
Mathantverkare du kan lita på

I Skärvången ystas prisbelönt brieost
Mathias, Patrik, Kim och ett glatt gäng på Skärvångens Bymejeri i Jämtland har ystat brieosten till Påsklådan. Att de brinner för sitt hantverk och att det mer eller mindre regnat medaljer i SM i mathantverk över deras ostar märks på smaken.

Martin går i gammelfarfars fotspår
Det har blivit många medaljer i mathantverks-SM för Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina, och det är numera ett populärt matstopp för matälskare. Om du inte har vägarna förbi Vilhelmina tar vår Påsklåda Vilhelmina hem till dig.
"Vår rök kräver uppassning dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin Bergman
Vilka är Gårdssällskapet?
Vi är barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna hjälpa matälskare att äta bättre kött direkt från bonden och med gott samvete. Mellanhänder är inget för oss, vi känner våra eko- och KRAV-bönder väl.
